Ferrari utvecklar hybrid

laferrari

Om Ferrari vill tjäna mer pengar, behöver de sälja fler bilar. Om man vill sälja fler bilar, måste de börja tillverka gröna bilar, vilket är anledningen till att företaget kommer att sälja endast hybrider efter 2019.

Sergio Marchionne, vd för både Ferrari och Fiat Chrysler bilar, sade att hela Ferraris lineup kommer att innehålla hybridisering efter 2019. Samtidigt, menar Marchionne Ferrari årsomsättning kunde stiga från sin nuvarande på 8.000 bilar per år, till mer än 10.000 på ett decennium.

Just nu, om Ferrari vill sälja mer än 10.000 per år så skulle de inte kunna det. Det är inte en produktionsfråga, utan snarare en fråga om utsläpp. Över den femsiffriga talet ligger ytterligare krav på bränsle och utsläpp som Ferrari undviker för närvarande genom att sälja färre bilar. Om man vill växa, måste de anpassas till dessa förordningar, och det enklaste sättet att göra detta är att börja producera elbilar eller hybrider.
När jag först fick reda på Ferrari LaFerrari hade siktet inställt på hybrider, kan jag ärligt säga att jag inte trodde på det.

Men nu när jag har tittat på detta underbara stycke av maskin önskar jag att jag hade en miljon pund.

Ferrari LaFerrari är den mest kraftfulla Ferrari hittills och väger bara 1255kg. Om vi utgår från utgångsstatistiken för en hybrid, förbrukar bilen 40 procent mindre bränsle än andra Ferraris!

Ferrari LaFerrari är snabbare än både Porsche 918 Spyder och McLaren P1.

Fartresurser

0-100 km/h på under 3,0 sekunder, 0-200 km/h på under 7,0 sekunder och 0-300 km/h på 15,0 sekunder samt toppa ut på över 350 km/h

Jag undrar hur det känns att se en Lamborghini Aventador i backspeglarna. Förmodligen ganska bra.
Det är tekniskt en hybrid men med en V12-motor som producerar 800PS och en elektrisk motor som producerar 163PS. Det innebär att Ferrari LaFerrari är knappt 20% elektrisk gör den till den mest ensidiga hybrid som finns på marknaden.

Men för alla som gillar att läsa mellan raderna. Ferrari har skapat den första hybrid sportbilen och det finns en anledning bakom deras galenskap. Endast 499 av dessa superbilar har släppts, vilket innebär att de inte ska vara tillgänglig för massköp, utan enbart för exklusiva kunder som vill och kan bedöma hybriden. För mig är det ett test. Ferrari använder Ferrari LaFerrari för att se hur väl eliten ta till sig hybridsuper.